google-site-verification=zzATLtopiRuiA_Xd1VcfPUr9BTlQLJI2sw9V2HvesHg

Örömteli sajtótájékoztatón vettünk részt ahol Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármestere bejelentette az első ingyenesen elérhető WIFI Hotspot megjelenését a Kodály téren. A hotspot közösségi célokra való használatának kezdeményezője a Fidelitás volt, tervezője, kivitelezője a VértesNet.

Ingyen WIFI telepítése már nagyon régen szerepelt terveinkben, hiszen szervesen kapcsolódik az Okos város, település stratégiájához. Elérhető SSID: OkosVaros.

A város közösségi életének fellendítése a célunk

Mai világunk legfőbb kommunikációs eszköze az internet. Városunk különböző kedvelt pontjain a világháló ingyenes használatától reméljük, hogy megtelnek a szépen felújított tereink, a játszóterek, az életünk több közösségi színtere sétáló, pihenő emberekkel. A hotspot rendszer létrehozásával szeretnénk fiataljainkat kihozni a szabadba, terekre. Így talán kevesebb rossz gondolat, és cselekedet fogja uralni mindennapjaikat.
A családok évének folytatásaként a családbarát Magyarország céljainak elérését is támogató programban, minden korosztály számára hasznos lehet a hotspot rendszer kiépítése. Tereken, sétányokon lévők külön díjfizetés nélküli kapcsolatot teremthetnek az otthon tartózkodókkal, például gyermek a szülőjével, barátokkal, és az elérhetőség széles tárháza nyújthat némi biztonságot.

Tatabánya városában tanuló diákok szintén élvezettel használják majd az ingyen WIFI biztosította szélesebb lehetőségeket. A turizmus népszerűsítésének egyik tartópillére a nevezetességek környékén való hotspotok. A későbbiek folyamán internet kapcsolaton alapuló tájékoztató rendszerek felállítása is kedvezőbb technikai megoldásokat fog eredményezni.

Sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester úr elmondta, hogy uniós pályázaton városunk nyert 15.000 EUR felhasználást biztosító utalványt Hotspot rendszerek kialakítására.
Lehet, hogy ma még sokan nem is gondolják mennyi lehetőséget rejt az uniós utalvány felhasználásával történő kiépítése a hálózatnak. A térítésmentessége mellett nagy előnye a gyorsaságon túl, egyszerre több eszköz használatát teszi lehetővé, megfelelő sebesség biztosítása mellett.

A hotspotok kiépítése közösségi színtereken egy út kezdete az okos települések programjában. Az okos települések fejlesztését VértesNet továbbra is támogatjat szorgalmazza, hiszen okos városnak lenni egy folyamat, a folyamatos fejlesztés útja.
VértesNet ez idáig egyéb rendezvényeken, s más településeken is biztosítottunk WIFI elérhetőséget ingyenesen. Mi hisszük, hogy szükségük van az okos telefonok világában az embereknek kortól függetlenül az ingyen használható nagy sebességű korlátlan internet kapcsolatra.