google-site-verification=zzATLtopiRuiA_Xd1VcfPUr9BTlQLJI2sw9V2HvesHg

VértesNet

Testhőmérséklet mérés

A VértesNet testhőmérséklet ellenőrző terminálja gyors és hatékony testhőmérséklet-mérést tesz lehetővé, továbbá arcmaszk ellenőrzést is végez. A koronavírus terjedésének fékezése végett Magyarország Kormánya különböző intézkedéseket léptet életbe. 2020. szeptember 21.-től kötelező lesz a megfelelő maszkviselés már nem csak a tömegközlekedési eszközökön és az üzletekben, hanem a bevásárlóközpontok, mozik, színházak, múzeumok, könyvtárak közönség által látogatott területén, valamint egészségügyi és szociális intézményekben, közszolgálati és postai ügyfélszolgálatokon is. Október 1-jétől az óvodákba, iskolába, szakképző intézményekbe az ott dolgozók és a tanulók csak testhőmérséklet mérés után léphetnek be, de több iskola a tanév elejétől mérik már a tanulók testhőmérsékletét. Megnőtt az igény más helyeken is a testhőmérséklet mérésére, a kórházakban már a tavaszi intézkedések között is szerepelt a hőmérsélet mérés, de most önkormányzatok, szórakozóhelyek, rendezvényszervezők is érdeklődnek a termék után.

Érintés nélküli ellenőrzés

\

Testhőmérséklet

\

Maszkviselés

\

Arcfelismerés

\

Sisakviselés

\

Beléptetés

  Testhőmérséklet terminál

   Hőmérő modul

   A hőmérő modul mérési tartománya 30°C -tól 45°C-ig, a pontossága 0,1 °C. A standard hőmérséklet eltolódás kisebb, mint 0,5°C.  A hőmérő munkatávolsága 1 és 2,5 C°közötti, vagyis ilyen közel szükséges a mért személynek a csuklóját a szenzor elé tartania. 

    További funkciói

    Alkalmas arcfelismerés révén helyes maszkviselés detektálására, vagy sisakhordásra is. GDPR megfelelőségi működést is lehetővé tesz, kikapcsolható az arc-azonosítása. A testhőmérséklet mérésnél riasztási küszöbérték állítható, beléptetési jogosultsággal lehet összekötni. Számítógépről akár több terminál forgalma is követhető.

     Alkalmazási területei

     A terminál széles körben alkalmazható, akár nagyforgalmú helyeken is, például gyárakban, iskolákban, irodaépületekben, kórházakban és más fontos területeken. Telepítettünk már  terminált focimeccs beléptető kapujánál, megyei jogú város polgármesteri hivatalához is. 

      Működése  

      A terminál felismeri, ha egy személy elé áll, továbbá meg tudja állapítani, hogy visel-e maszkot és helyesen viseli-e. A csuklót a szenzor elé tartva testhőmérsékletet mér. A terminál üzemelése teljesen automatikus, nem szükséges hozzá kezelő. Működésének alapja, hogy felismeri az arcokat, ekkor a terminál kéri a személyt, hogy helyezze a csuklóját hőmérséklet mérés végett a szenzor közelébe. Kiírja a mért hőfokot, megállapítja, hogy rendben van-e, vagy a személy belépését megtagadja, mindezt magyar hangutasításokkal végzi. A hőmérséklet ellenőrzést 0,1 °C pontossággal végzi.