google-site-verification=zzATLtopiRuiA_Xd1VcfPUr9BTlQLJI2sw9V2HvesHg

Nagy örömünkre szolgál, hogy a VértesNet által átalakított és műszakilag üzemeltetett autók ennyire hatékonyan működnek, továbbá a „szemét háborúban” sikeres fegyvernek bizonyulnak. Remélhetőleg hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek gondolkodása megváltozzon a szemét elhelyezéssel kapcsolatban. Az alábbiakban az autókról megjelent cikk:

Nulla tolerancia a szemetelőkkel szemben
A megnövekedett illegális szemétlerakások megszüntetése érdekében parkolnak mindig más városrészben a térfigyelő kamerával felszerelt autóink, és bátran mondhatjuk, jól vizsgáztak. Az autókban kihelyezett kamerák és a városban működő térfigyelő kamerák rögzített felvételei alapján az elmúlt hetekben közel száz eljárást indítottunk. Célunk a város közterületeinek tisztán tartása. Mindegy, hogy például a Vitális úton a költöztető cég pakolja a lomokat a fehér Opelból a kuka mellé, vagy a Petőfi utca sarkán egy Seatból dobják ki a hulladékot, esetleg a Bánhidai lakótelepen a kis rózsaszín autóból kerül rózsaszín zsákban a konténer mellé a szemét, vagy éppen Sárberekben halmoznak fel illegálisan lomot a konténerek mellé, mindenkivel szemben a lehető legszigorúbban járunk el. A fokozott ellenőrzéseknek köszönhetően a már lezárt eljárásokból több, mint 900.000 Ft bírság folyt be, melyet a szeméthalmok elszállítására fordítunk.
Különösen elkeserítő ez a rengeteg felhalmozott hulladék annak tudatában, hogy Tatabányán két hulladékudvarban is van lehetőség ingyen leadni a lomokat, és évente egyszer előre egyeztetett időpontban ingyenesen házhoz is rendelhető a lomtalanító autó. Az pedig kifejezetten felháborító, hogy sok cég úgy próbál meg a kiadásain faragni, hogy egyszerűen szemétlerakóként használja városunkat. Ezért kérte a Polgármester úr a Kollégákat, hogy ha egy vállalkozásnál felmerül illegális hulladéklerakásnak a gyanúja, akkor akár társszervek (környezetvédelmi hatóság, NAV, rendőrség) bevonásával ellenőrizzék azokat.
Bízunk benne, hogy egyre többen vigyáznak majd városunkra, és élnek az ingyenes hulladéklerakási lehetőségekkel – de amíg ez nem természetes dolog mindenki számára, a térfigyelő autók a teljes várost pásztázni fogják, és a szemetelőket a lehető legszigorúbban megbírságoljuk.
Forrás: fb tatabanyamegyeijoguvaros