google-site-verification=zzATLtopiRuiA_Xd1VcfPUr9BTlQLJI2sw9V2HvesHg

A Bánhidai Baráti Kör Egyesület szerevezésében meghirdetett Bánhidai Disznótor & Kolbásztöltő versenyen a VértesNet teljes létszámmal, 18 fővel képviseltette magát. Nagy létszámunk és a kihívásokat kereső munkatársaink miatt két csapatként indultunk, VértesHurka és VéresNet csapatnévvel, így kétféle ízesítésű kolbászt készíthettünk zsűrizésre. A csapatvezetők Baranyai Anna és Rózsa Zoltán voltak, a csapattagok összefogva vágták, darálták a húst, fűszereztek, töltötték a kolbászokat. Sokaknak tetszett kabala malacunk: baráti partnerünk, az Alföld.NET Kft. antenna-malaca ősszel a békéscsabai kolbászfesztiválon járt először, most megismerhette a bánhidai kolbászolókat is.

A délelőtt kisebb nehézségekkel indult, 3 kézi húsdarálóval készültünk, ellenben egyik sem volt alkalmas a 20 kiló hús ledarálására. Lokálpatriótaként több segítőnk is akadt, az induló csapatok kisegítettek minket húsdarálóval. A kolbásztöltés során már a 10. kilónál jártunk, mikor a töltő szerkezete adta meg magát, ekkor is gyorsan érkezett a segítség, máris előkerült egy csapattól egy másik töltő, ennek köszönhetően még időben le tudtuk adni a kolbászainkat. Köszönjük a KóborLó csapatnak a segítséget!

A Benyó Húsbolt jóvoltából kiváló alapanyagokat kaptunk, melyből titkos fűszerezéssel elkészült kolbászainkat kisütve remek ebédet tölthettünk el együtt a helyszínen. Csapatunknak ez volt az első kolbásztöltése, 4. és 7. helyet hoztunk el, amivel erős középmezőnyben végeztünk.

Szervezőknek köszönjük a profi szervezést, az előkészített pavilonunk alatt kényelmesen tudtunk dolgozni, ebédelni, megpihenni, élvezni az együtt töltött időt. Bíztatjuk a bánhidai cégeket, vállalkozásokat, vegyenek részt a helyi szervezésű eseményeken, ennél jobb közösség kovácsoló lehetőség nem adatik. VértesNetes csapatunk a Bánhidai Baráti Kör Egyesület májusban tervezett főzőversenyén is biztosan fakanált ragad, májusban újra találkozunk!