google-site-verification=zzATLtopiRuiA_Xd1VcfPUr9BTlQLJI2sw9V2HvesHg

Átfogó kamerarendszer-fejlesztés kezdődött Hódmezővásárhelyen, idén mintegy 80 új térfigyelő kamerát telepít a VértesNet városszerte. A beruházás az önkormányzat és a rendőrkapitányság együttműködésében valósul meg annak érdekében, hogy a közbiztonságban továbbra is élen járjon Vásárhely.

Újdonság, hogy egy monitorszobát is kialakítottunk az önkormányzat épületében is, ahol a közterületfelügyeletet ellátó kollégák tudják majd munkájuk során használni az itt nyert adatokat.A korábbi analóg rendszer digitálisra cserélése komoly minőségi változást jelent a bűnüldözésben és a megelőzésben is. A rögzített kép minősége jobb és az új kamerák nagyobb területet látnak majd be, mint ezelőtt.

A nyílt beszerzési eljárás során melyet elnyert társaságunk a korábbi ár töredékéért tudják modernizálni a vásárhelyiek biztonságát támogató rendszert. A beruházás során a kamerák beszerzése és telepítése mellett új szervereket is üzembe helyezünk. Szabó Zsolt rendőrkapitány elmondta, hogy 90%-ot meghalad az eredményes nyomozások száma Vásárhelyen, és erre mindenképpen jótékony hatással van a térfigyelő kamerák rendszere, és ennek a további bővítése is. A rendőrség nagyon bízik abban, hogy az eredményes közbiztonságot a továbbiakban is fent tudják majd tartani, a fejlesztésnek köszönhetően javítani is.

Hódmezővásárhelyen nem áll meg a munka, további fejlesztésekben fog még az Önkormányzattal együttműködni a VértesNet.