google-site-verification=zzATLtopiRuiA_Xd1VcfPUr9BTlQLJI2sw9V2HvesHg

Tudtad, hogy a Tatabányai József Attila Városi és Megyei Könyvtárba 16 év alatt ingyen iratkozhat be minden gyerek? Gyermekkönyvtár részlegén (a fiókkönyvtárakban is) már a legkisebbek is találnak maguknak lapozókat.

Lételemünk az internet, de a VértesNetnél nagyon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek képernyő előtt töltött ideje a szülők által felügyelt, minimalizált legyen. Az interneten lehet találni értékes, hasznos és tanulást segítő tartalmakat, de a kisgyermekek részére a készen kapott képi világ sosem lesz olyan értékes, mint egy képeskönyv nézegetése vagy a mese hallgatása.

Irodánkba érkező ügyfeleinknek külön utat sem kell megtenniük, a Bánhidai fiókkönyvtár irodánkkal szemközt található, minden beiratkozót és kölcsönzőt szeretettel várnak.

A könyvtárt internetes oldalán bejelentkezve az olvasójegyen lévő sorszámmal otthonról, online is meghosszabbíthatók a könyvek vagy kérhető előjegyzés egy keresett könyvre. http://opac.jamk.hu/tlwww/_uform.htm

Íme 10 ok, miért jobb a könyvolvasás, mint az internetes videók, mesék nézése kisgyerekkorban:

  1. A mesekönyvek jobban összpontosítják a figyelmet: A videók, mesék gyors villanásokkal sok ingert keltenek, hosszabb távon megterheli az idegrendszert.
  2. A mesekönyvek fejlesztik a gyerekek olvasási és nyelvi készségeit: A mesekönyvek segítenek a gyerekeknek fejleszteni az olvasási és nyelvi készségeiket, mivel javítják a szókincset, az olvasási sebességet és a kifejezőképességet.
  3. A mesekönyvek jobban stimulálják a gyerekek fantáziáját: A mesekönyvek segítenek a gyerekeknek élénk képet alkotni a történetről, és lehetővé teszik, hogy a fantáziájuk szárnyaljon.
  4. A mesekönyvek segítik a gyerekeknek a koncentráció fejlesztését: A mesekönyvek hosszabb távra késztetik a gyerekeket a koncentrációra, és segítenek a figyelem időtartamának növelésében.
  5. A mesekönyvek segítenek a gyerekeknek a problémamegoldásban: A mesék során a gyerekek megtanulnak a karakterekkel együtt gondolkodni, és megoldásokat keresni a problémákra.
  6. A mesekönyvek javítják a gyerekek kreativitását: A mesék segítenek a gyerekeknek kreatívabb gondolkodásra ösztönözni, és lehetővé teszik számukra, hogy új dolgokat találjanak ki.
  7. A mesekönyvek hagyományosabb, biztonságosabb és megnyugtatóbb élményt nyújtanak és megnyugtatóbbak lehetnek, mint az internetes videók.
  8. A mesekönyvek kötődést építenek a szülőkkel: A mesekönyvek közös olvasása lehetőséget ad a szülőknek és a gyerekeknek, hogy időt töltsenek együtt, és közelebb kerüljenek egymáshoz.
  1. A mesekönyvek személyre szabottabbak: A mesekönyvek személyre szabottabbak lehetnek, mint az internetes videók, mivel a gyerekek azonosulhatnak a karakterekkel, és jobban belemerülhetnek a történetbe.
  2. A mesekönyvek kevésbé zavaróak: Az internetes videókban sok zavaró elem lehet, például a reklámok, a felugró ablakok vagy a kommentek. A mesekönyvek pedig kevésbé zavaróak, így a gyerekeknek könnyebb a figyelmüket összpontosítani a történetre.

Egy korábbi írásunkban összegyűjtöttünk néhány tanulást segítő alkalmazást iskolások és szüleik részére: https://vertesnet.hu/tanulast-segito-weboldalak-gyermekeknek/