google-site-verification=zzATLtopiRuiA_Xd1VcfPUr9BTlQLJI2sw9V2HvesHg

VértesNet

Térfigyelő kamerarendszerek

Térfigyelő rendszerek

A térfigyelő kamerák a településeken a térfigyelő rendszer részeként felszerelt biztonságtechnikai eszközök. A térfigyelő rendszer a települési közbiztonság fontos eleme. A közterületeken található értékek, a magántulajdon és a közbiztonság védelmét szolgálja. A térfigyelő rendszerek a rendőri jelenlétet nem váltja fel, de a prevencióban és a bűncselekmények felderítésében bizonyító erővel rendelkezik.  A kamerarendszer a város védelmét és a lakók biztonságát szolgálja.  Tatabányai térfigyelő rendszert bemutató szakmai napunk rövid összefoglalója ide kattintva elérhető továbbá olvasható a kemma.hu oldalon is.

 

  Felügyeletet:

  A kamera aktuális képe a térfigyelő központban jelenik meg, itt biztosított a valamint a rögzített felvételek visszajátszási lehetősége is. A térfigyelő kamerák és a rendszeren dolgozó személyek számától függően a térfigyelő központban egy vagy több munkaállomásos is kialakítható.

   Üzemeltető

   A térfigyelő kamerarendszereket a rendőrség és az önkormányzati közterület felügyelet üzemeltethet. A felvételek kezelése szigorú törvényi szabályozás szerint történik szigorú adatkezelés mellett.

    IP kamerarendszer 

    Napjainkban a körszerű IP kamerarendszerek váltják fel az analóg rendszereket. Az IP kamerák esetében minőségromlás nélkül távolról is elérhetők a kamerák képei, melyek nagy felbontásban, éles képet rögzítenek. Az IP hálózat költséghatékonyan kialakítható, könnyen bővíthető, többcélú felhasználást tesz lehetővé.

     Kamera típusok:

     Települések bevezető útjain, szűk utcákban, kereszteződések forgalmának megfigyelésére fix képet mutató kamerákat érdemes telepíteni. Amelyik településen állandó kamerakezelő személyzet áll rendelkezésre, ott mozgatható, forgatható dome kamerákat is érdemes telepíteni, ami szélesíti az adott terület megfigyelési lehetőségeit. Balesetek rekonstruálásában is segítséget jelenthet a kamera felvétel. Fontos szempont, hogy a kamerák éjszakai is jól kiértékelhető képet adjanak.

      Térfigyelő Szakmai nap:

      2018-ban szakmai napot szerveztünk Tatabányán. Meghívottak között települési önkormányzatok polgármesterei, jegyzői, polgárőrei, és a rendőrségek munkatársai szerepeltek. Bemutatásra kerültek a különböző céllal felszerelhető IP kamerák, a rendszámfelismerő rendszerek. 

      Rendezvényünk megnyitóját Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármester asszonya John Katalin tartotta. Ismertette eredményeinket, a közterületi kamera rendszerek bűnmegelőző és bűnvisszatartó hatását, a város új parkjaiba telepített kamerák szerepét az állagmegóvásban. 

      Beszédében kiemelte a legújabb városi sikertörténetet, személyautókba szerelt kamerákkal történő illegális hulladéklerakások visszatartó szerepét. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kérjük jelezze nekünk, készséggel állunk szíves rendelkezésére igényének megfelelően.

      Napelemes térfigyelő kameravégpont

      \

      24 órás védelem a területen.

      \

      Gyorsan telepíthető végpont

      \

      Nem igényel külső energiatáplálást

      \

      Nincs közmű szerződés és számla

      Alkalmazási területek:

      Illegális hulladéklerakási pontok, üdülő területek belépési pontjai, településszéli kereszteződések.

      Olyan kamerahelyszínekre ajánljuk, ahol az erősáramú energiavételezés nem biztosított vagy állandó jelleggel nem vételezhető.

      Rendszámfelismerés, forgalomelemzés

      A térfigyelő kamerarendszer rendszámfelismerő és egyéb forgalomelemző kiegészítőkkel bővíthető. Rendszámfelismerő szoftver adatbázisba gyűjti az elhaladt gépjárművek rendszámán olvasható adatokat.

      A rendszámazonosító algoritmus értelmezi, hogy az adott képen hol vannak olyan elemek, amelyek a rendszámtáblára jellemzőek. Felismeri a karaktereket, összeveti azok pozícióját az ország rendszámtábla szabályaival és rögzíti egy adatbázisban. Ez az adatbázis rendszerint tartalmazza az elhaladt járművek rendszámát, elhaladási idejét. A rendszám tetszőleges helyen és helyzetben lehet a képen, a torzulásokat jól kezeli. Az egyetlen megkötés, hogy teljes egészében rajta kell lennie a képen, minden karakternek látszódnia kell rajta, sérülésmentes legyen.